Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Thug Life Mateusz Chyła Albert92 ........... Justyna Kaha LukaszC Ce Eugenia Noicka maaciek ... Milena.Honorata Radek2001 (8785 niezalogowanych)
177 Postów
Stały Bywalec
Ja ze swojej strony moge napisac ze podroz w ciazy to nie problem! Oczywiscie biorac pod uwage jak sie czuje ciezarna u mnie ciaza minela praktycznie bezobjawowo i pracowalam do 7 miesiaca na miesiac przed porodem pojechalismy z mezem samochodem do Pl gdzie w jedna strone bylo 1500km i prowadzilismy na zmiany samolotem tez latalam ale to fakt ze rozne linie lotnicze maja zaostrzenia co do kobiet w ciazy wystarczylo wziasc kwitek od lekarza ze wyraza zgode na podroz samolotem sama bedziesz najlepiej wiedziala czy czujesz sie na silach na taka podroz czy nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
dzięki

mam nadzieję ze i tak będzie u mnie, skoro obojętnie gdzie mogę rodzic to z chęcią bym pojechała do PL na te uroczystości - szczególnie ze i komunia i ślub zbiegły się tego samego dnia...my mamy 900 na prm do karlskrony a pozniej z gdynia do domu to juz 26 km
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
Nie wiem czy można miec cesarkę na życzenie. Ja niestety musiałam ją miec bo po 26 godz. od odejściu wód miałam bardzo silne i częste skurcze ale niestety tylko 2 cm rozwarcia a do tego doszła u mnie gorączka i przyspieszony puls u dziecka i dlatego mnie ciachneli. Jeśli chodzi o wybór szpitala, mnie pytał się lekarz w którym chcę urodzic i ten co wybrałam wysyłał zawiadomienie o tym że go wybrałam i tam będę przyjmowana przy porodzie. Jeszcze przed porodem byłam zaproszona na spotkanie z położną na oddziale, ktora przeprowadziłą ze mną wywiad pokazała mi sale i odpowiedziała na moje pytania. Jak masz jeszcze jakieś pytania pisz śmiało postaram się odpowiedziec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
mieszkam w Gol ,to jest do honefoss mam 133 km a do dramen troche wiecej dlatego pewnie większosc kobiet ode mnie tam wlasnie rodzi.

Ja troche się boje opieki w czasie ciazy, bo lecze sie w polsce, niby moj rodzinny wie, ale nie wiem na ile powaznie podejdą do tematu...w czwartek mam wizyte u rodzinnego, zrobie test, jak potwierdze ciąze, chce dostac zwolnienei na 50% zeby chodzic 3 razy w tyg do pracy. ja rok sie staram o dziecko i jestem na podtrzymaniu od początku - ale to wszystko od polskiego lekarza i nie wiem ,jak tu podejdzie lekarz.

Chce isc do ginekologa prywatnie tylko gdzie ?? cos w drammen czy honefoss mozesz polecic ?? gdzis w moich okolicach ?? (buskerud)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
Ja zaszłam w ciąże rok temu na przełomie września i października. Ciąże na początku prowadził mi lekarz w Polsce. W grudniu w sylwestra podczas pobytu w Poslce trafiłam do szpitala z plamieniem. Dali mi leki na podtrzymanie i chcieli zostawic na tydzień w szpitalu ale my już 3 stycznia wracaliśmy tutaj bo mąż musiał wracac już do pracy ale mój lekarz w Polsce powiedział żebym jechała bo w końcu nie jadę furmanką tylko własnym samochodem i to będzie najlepszym rozwiązaniem niż później sama leciec. Zalecił odpoczynek ale też nie ciągłe lezenie w łóżku tylko zwykłe leżakowanie od czasu do czasu. Trzymałam się tego a nawet chodziłam do pracy tylko oczywiście wszystko z głową i umiarem. Tutaj do lekarza poszłam dopiero w marcu bo w między czasie miałam przeprowadzkę i dopiero wtedy mogłam znaleźc lekarza blisko siebie. Co do ginekologa to nie wiem nic dokładnie. Moim lekarzem jest dr Hochnowski i jego żona podobno jest ginekologiem ale nie wiem w 100%. Przyjmuje w Drammen byłam nawet u niej przed porodem bo sprawdzała u siebie w przychodni czy dzidziuś jest już ułożony główką w dół. Podejrzewam że trzeba by się z nią jakoś skontaktowac i dowiedziec może akurat by się udało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
dzięki a czy małżonka o tym samym nazwisku co doktor??

ja mam nadzieje ze w miare spokojnie mi przebiegnie ciąza, a z pracą to zapobiegawczo, dlatego ze ja 8,5 godziny jestem głownie sama, bo to po sezonie, i jak mnie złapie cos w stylu nudonosci czy wymioty to bedzie nieciekawie - nie tyle dla mnie co klientów aczkolwiek bie chce mowic w pracy o ciązy bo musze miec pewnosc ze się otrzyma...pierwszy trymestr juz raz przechodzilam ale bez luteiny mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
Tak małżonka to Małgorzata Hochnowska tutaj masz tel .do eskulapu 32234790 adres Ovre Torg.10 ona tam pracuje to może jak zadzwonisz to Cię połączą z nią i spytasz się co i jak. Ja swoją ciąże przeszłam bez żadnych trudności. Gdyby nie brak okresu i powiększone bolące piersi to bym nawet nie wiedziała że w ciąży jestem. Dopiero w połowie drugiego trymestru dopadła mnie zgaga ale dzięki niej przytyłam tylko 13 kg bo po porstu nie mogłam pojeśc żeby później mnie nie zamęczała bo spac się nawet nie dało jak już przyszło to palenie w gardle. Wymiotowałam tylko 2 razy raz to bardziej z głodu bo się pzretrzymałam za długo a drugi na promie bo taki sztorm był że wszystko latało na statku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
ja skolei planuje dziecko wiec dlatego zwrócilam uwagę na objawy ale tak jak mowisz, nei mam wogóle ciążowych objawów....to ze jem wiecej to zadna nowosc, bo mam okrezy ze jem duzo mam ze malo. piersi jak pierdi raz bolą raz nie

no zobaczymy za pare dni na sto porcent - jak bede w ciązy to do niej przekrece; ) dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Kamila Głowacka
(kamisia_p)
Wiking
Nie ma sprawy. Trzymam kciuki i odezwij się jak z wynikiem. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
no na pewno tylko ze u mnie na bete się czeka pare dni....jak pobiorą w czwartek, pewnie koło wtorku dopiero będą wyniki niestety - bo oni to do oslo wysyłają, no ale utrzymujący się brak miesiączki też o czyms swiadczy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok